De Keuze Van Je Auto Beïnvloedt De Prijs Van Je Verzekering - Verzekering Auto - RossignolBxl.be

Published May 08, 22
6 min read

Ba-autoverzekering En Bestuurdersverzekering: Wat Dekt Wat? - Verzekering Auto - RossignolBxl.be

Wat Is Een Ba-autoverzekering? - Verzekering Auto - RossignolBxl.beAutoverzekering Simuleren & Online Aanvragen - Verzekering Auto - RossignolBxl.be
Ba Motorrijtuigen: Verplichte Verzekering Voor Auto, Motor - Verzekering Auto - RossignolBxl.beBurgerlijke Aansprakelijkheid Auto - Verzekering Auto - RossignolBxl.be

Verzekeringen Rossignol Assurances

Keizer Karellaan 374, 1083 Ganshoren
02 469 15 00
Verzekering Auto

Er wordt dan uitgezocht wie er aansprakelijk is voor het ongeval. Pas wanneer jij ook effectief als schuldige wordt aangewezen, zal jouw BA-verzekering de schade van de tegenpartij uitbetalen. En kijken naar eventuele gevolgen voor je bonus-malus. Is de tegenpartij de oorzaak van het accident? Dan schiet zijn of haar BA-verzekering in actie, voor het afhandelen van jouw schade.

Dat gebeurt dan via het verhaalsrecht. Wie moet een BA-verzekering afsluiten? Dat is eigenlijk heel simpel. In België ben je als eigenaar van een wagen En dat van zodra je de bolide inschrijft bij de DIV (Dienst voor Inschrijvingen van Voertuigen) en ermee op de openbare weg komt. Een BA-verzekering is trouwens ook nodig wanneer je als buitenlander op onze wegen komt.

Als je toch het risico neemt om te gaan, zijn de gevolgen niet van de poes. Rondrijden zonder BA-verzekering levert je namelijk een boete tot 8. 000 euro op, met mogelijk een gevangenisstraf tot 6 maanden en een intrekking van het rijbewijs tot 5 jaar erbovenop. Trouwens: je kan zelfs een boete oplopen als je wel degelijk een verzekering Burgerlijke Aansprakelijkheid voor je auto hebt, maar je groene kaart niet in de auto hebt liggen.

Wanneer je auto ouder is dan 15 jaar en bij verkoop weinig tot niks meer aan centen zou opleveren, heb je genoeg aan een verzekering Burgerlijke Aansprakelijkheid. Bij jongere wagens is het zeker de moeite waard om te upgraden naar een kleine omnium of grote omnium. Wat wordt er gedekt bij een BA-verzekering? Van zodra je ook effectief als schuldige van het ongeval wordt aangewezen, neemt de polis Burgerlijke Aansprakelijkheid van je wagen op zich.

Verzekering Burgerlijke Aansprakelijkheid (Ba) Voor - Verzekering Auto - RossignolBxl.be

Bij een grote omnium komt zo’n franchise of vrijstelling bijvoorbeeld wel vaak voor. Die kosten gaan daarbij een pak verder, dan blikschade aan een andere auto alleen. Wat er precies gedekt is? Dat werd door de overheid bepaald en is dus bij alle verzekeraars precies hetzelfde: Om te beginnen heb je de .

Of een bluts in de garagepoort van de buurman. Maar je BA-verzekering is er ook voor de gebroken arm bij een fietser. Of de gescheurde kleding van een voetganger. Daarnaast zijn er . Als de bestuurder van de andere auto bijvoorbeeld wekenlang in het ziekenhuis ligt, zal jouw polis de factuur ervan regelen.

Of wanneer het huis moet worden aangepast. En tot slot zorgt je BA-verzekering ook voor de . Ben je in fout en belandt je familielid of kameraad die op de passagiersstoel zat in het ziekenhuis? Dan moet je je ook over die rekening geen zorgen maken. Elke autoverzekeraar kan daarbij natuurlijk wel zelf beslissen om nog wat extra’s toe te voegen.

Mis niets meer over mobiliteit Wij geven jou een samenvatting van alles wat er leeft binnen mobiliteit. En dat 1 keer per maand, via de Mobly nieuwsbrief. Een autoverzekering Burgerlijke Aansprakelijkheid , wanneer je zelf in fout bent. Daarvoor heb je een grote omnium nodig. Ook voor zaken waarbij er geen sprake is van een tegenpartij, kan je niet bij je verzekeraar aankloppen met een BA-polis.

Ba Verzekering Auto - Verzekering Auto - RossignolBxl.be

Voor al deze zaken is op voorhand een kleine omnium afsluiten voldoende. Soms gaat het aanwijzen van de schuldige ook niet zo eenvoudig. En dan kan je terechtkomen in een juridisch steekspel, inclusief advocaten en experts. Hou er bij het kiezen van een autoverzekering rekening mee dat een BA-verzekering daarin niet automatisch tussenbeide komt.

BA-verzekering: enkele voorbeelden “Tijdens het manoeuvreren in een parkeergarage heb je een paaltje niet gezien. Je rijdt ertegen en beschadigt het. Ook in jouw bumper zit een stevige bluts.” De schade aan het paaltje wordt terugbetaald voor jouw BA-verzekering. De schade aan je eigen auto zal je uit eigen zak moeten betalen.

“Na een namiddagje shoppen kom je terug bij je auto. Er staat een grote kras over de hele zijkant van je wagen. Maar de tegenpartij is weggereden en niemand heeft gezien wie het was.” De herstelkosten aan je eigen auto moet je helaas zelf neertellen. Je weet namelijk niets over de tegenpartij, die via de BA-verzekering de schade vergoedt.

“Je rijdt achteraan in op een wagen, die voor het rode licht staat. Beide wagens zijn zwaar beschadigd. Zowel jij als de andere bestuurder zijn gewond, en moeten naar het ziekenhuis.” De herstelkosten aan de andere auto worden geregeld via jouw BA-verzekering. Voor de schade aan je eigen wagen is er geen uitbetaling voorzien, tenzij je een grote omnium hebt afgesloten.

Autoverzekering - Ba - Burgerlijke Aansprakelijkheid - Verzekering Auto - RossignolBxl.be

Autoverzekering Simuleren & Online Aanvragen - Verzekering Auto - RossignolBxl.beEnkel De Verzekering Ba Auto Is Verplicht. Waarom Dan Nog ... - Verzekering Auto - RossignolBxl.be

In heel wat gevallen zal je de factuur van je eigen verblijf zelf moeten betalen. Bij Mobly wordt deze ook voor jou geregeld. “Terwijl je naar huis rijdt van het werk, krijg je een hartaanval en geraak je buiten westen. Je rijdt daarbij een fietser aan. Jullie belanden allebei in het ziekenhuis, met verwondingen door het ongeval zelf.” Omdat het ongeval door overmacht werd veroorzaakt, komt jouw BA-verzekering niet tussen in deze situatie.

De Ba-autoverzekering: Verplicht In België! - Verzekering Auto - RossignolBxl.beVerzekering Burgerlijke Aansprakelijkheid Auto, Ba ... - Verzekering Auto - RossignolBxl.be

Zowel de ziekenhuiskosten, materiële schade als de schade aan de tweewieler zelf worden terugbetaald via hen. Voor de schade aan je eigen wagen zal je echter zelf in de buidel moeten tasten. Als het gaat over de verzorging in het hospitaal, hangt het af van waar je een verzekering Burgerlijke Aansprakelijkheid hebt afgesloten.

24/7 bijstand met een vervangingsvoertuig (als optie) Onze geeft jou en 24/7 de nodige antwoorden: Wat moet je doen? Heb je informatie nodig over urgentiediensten, hoe je een ongevalsaangifte moet invullen, wat te doen als er gekwetsten zijn, …? Je kan bovendien, 24 uur op 24 en 7 dagen op 7, rekenen op voor: de dringendste noodmaatregelen (politie, iemand van je familie, … verwittigen) de herstelling van je voertuig ter plaatse of het wegtakelen naar de garage van jouw keuze het vervoer van jou en je passagiers naar jullie woonplaats of bestemming psychologische hulp bij carjacking of bij een verkeersongeval met gewonden . (kleine omnium autoverzekering)..

Vervangingsvoertuig nodig? Om je mobiliteit te garanderen, stellen wij je de optie ‘vervangingsvoertuig’ voor. Als je voertuig niet meteen kan worden hersteld, heb je recht op een vervangingswagen voor max. 3 dagen. Ga je voor de herstelling langs bij een van onze partnergarages, dan kan je deze periode verlengen tot het einde van de herstellingen (max (omnium verzekering auto).

Ba & Rechtsbijstandsverzekering Voor Je Auto - Verzekeringen ... - Verzekering Auto - RossignolBxl.be

Bij glasbreuk kan je max. 3 dagen op een vervangingswagen rekenen.

Brengt uw onderneming één of meerdere voertuigen in het verkeer? Dan is het een wettelijke verplichting om een verzekering B.A. Auto te nemen. Hierdoor wordt de schade die u (of de persoon die het voertuig bestuurt) bij een verkeersongeval veroorzaakt, door uw verzekering vergoed. Onze troeven, Gunstige voorwaarden voor uw wagenpark, Wilt u uw wagenpark verzekeren? Bij Federale Verzekering kan uw onderneming van gunstige voorwaarden genieten.

Goede bestuurder? Wij belonen u! Bent u een voorbeeldige bestuurder? U kunt dan rekenen op een drievoudige bescherming* door naar bonus-malus -2 te zakken. Wij staan aan uw zijde, U kunt rekenen op bijstand dag en nacht zonder dat u daarvoor een toeslag op uw premie moet betalen**. Rijdt uw voertuig niet meer ten gevolge van een ongeval? Dan kunt u gebruikmaken van een vervangwagen***.

Navigation

Home