Ba-verzekering - Burgerlijke Aansprakelijkheid Auto, Motor - Verzekeringsmakeleaar Etterbeek

Published Jan 07, 22
6 min read

Welke Verzekeringen Zijn Verplicht, Welke Zijn Interessant? - Verzekeringsmakeleaar Etterbeek

SAVE Insurance BXL

Av. de la Chevalerie 7, 1040 Etterbeek
02 216 85 20
Burgerlijke Aansprakelijkheid Auto

Hieronder vindt u enkele voorbeelden van situaties waarin de verzekeraar volledig of beperkt verhaal kan uitoefenen. Wanneer heeft de verzekeraar een volledig verhaalsrecht? Bij volledig verhaalsrecht kan de verzekeraar de volledige schadevergoeding (inclusief gerechtskosten en interesten) van u terugeisen. U veroorzaakt opzettelijk een ongeval. U rijdt bijvoorbeeld opzettelijk een voetganger omver.

U verzwijgt dat uw 18-jarige zoon regelmatig met uw wagen rijdt en hij veroorzaakt een ongeval. Als uw voertuig regelmatig wordt bestuurd door een jonge chauffeur, moet u dat laten weten aan uw verzekeraar. Doet u dat niet, dan is dat een opzettelijke verzwijging. Wanneer heeft de verzekeraar een beperkt verhaalsrecht? Bij beperkt verhaalsrecht kan de verzekeraar slechts een deel van de schadevergoeding van u terugeisen.

Verplichte Verzekering Burgerlijke Beroepsaansprakelijkheid - Verzekeringsmakeleaar Etterbeek

Uw verzekeraar heeft een beperkt verhaalsrecht als hij het oorzakelijk verband tussen uw dronkenschap (of uw gelijkaardige toestand ten gevolge van het gebruik van drugs, geneesmiddelen of hallucinogene stoffen) en het ongeval kan aantonen. U voldoet niet aan de wettelijke verplichtingen om een voertuig te besturen. Bijvoorbeeld als u met uw wagen een ongeval veroorzaakt hoewel uw rijbewijs werd ingetrokken.

U vervoert te veel mensen in uw voertuig. Of uw passagiers nemen een plaats in die niet voor dit doel is voorzien, zoals de koffer of de caravan. U neemt deel aan een niet-georganiseerde snelheidswedstrijd op de openbare weg. U betaalt uw premies niet. Betaalt u uw premie niet, dan ontvangt u een aangetekende brief van uw verzekeraar.

Aansprakelijkheid En Verzekeringen - Verzekeringsmakeleaar Etterbeek

Een Autoverzekering Op Maat - Onafhankelijk Verzekeringsmakeleaar LierWat Is De Beste Autoverzekering? - Onafhankelijk Verzekeringsmakeleaar Westerlo


Doet u dat niet, dan worden de waarborgen geschorst en heeft uw verzekeraar een beperkt verhaalsrecht als u een ongeval veroorzaakt. Bij niet-betaling van de premie kan de verzekeraar ook uw contract opzeggen. Na de opzegging hoeft de verzekeraar niet meer te vergoeden. Het slachtoffer krijgt dan een vergoeding van het Gemeenschappelijk Waarborgfonds, dat de uitbetaalde vergoeding volledig van u zal terugeisen.Grootte van de schadevergoeding U betaalt zelf Tussen 0 en 11. 000 euro De volledige som Meer dan 11. 000 euro 11. 000 euro + de helft van de sommen boven 11. 000 euro (het verhaal bedraagt maximaal 31. 000 euro) .

Welke Verzekeringen Zijn Wettelijk Verplicht Voor Een - Verzekeringsmakeleaar Etterbeek

Uw wagen, telefoon, woning, fiets of brommer en zelfs uw leven: u denkt er maar aan en u kan het verzekeren. De mogelijkheden zijn dus eindeloos. Maar welke varianten zijn verplicht en welke niet? Een duidelijk overzicht. Verplicht, Als particulier bent u op zich niet verplicht om een verzekering af te sluiten, tenzij u een eigen voertuig (auto, brommer, bestelwagen,…) hebt of als u huurder bent in Vlaanderen of Wallonië.

Ze dekt uw verantwoordelijkheid voor alle materiële en lichamelijke schade die u zou kunnen toebrengen aan derden bij een ongeval waarvoor u verantwoordelijk bent. Op vandaag is een verplicht voor huurders van een woning in Vlaanderen of Wallonië. Voor huurders in Brussel is een woningverzekering niet wettelijk verplicht, maar wordt dit vaak als voorwaarde gesteld door verhuurders voor een eventuele schadevergoeding.

Aansprakelijkheidsverzekeringen - Verzekeringsmakeleaar Etterbeek

Ontstaat er dan een brand, dan betaalt uw verzekering het verzekerde bedrag terug. Normaliter zal de eigenaar het gebouw zelf verzekeren en hoeft u geen volledige woningpolis af te sluiten. Koopt u een woning en gaat u daarvoor , dan kan de bank u ook verplichten een en/of een af te sluiten.

Deze komt van pas wanneer er in de privésfeer schade wordt toegebracht aan een ander. oldtimerverzekering. Bijvoorbeeld: uw zoon schopt met een voetbal de ruit van de buren stuk, dan dekt uw familiale verzekering de schade. Een ander voorbeeld: u rijdt tegen de garagepoort van vrienden. Dan betaalt opnieuw uw familiale verzekering de kosten terug.

Verplichte Verzekeringen Voor Een Zelfstandige - Verzekeringsmakeleaar Etterbeek

Anderzijds is er de . Deze zorgen ervoor dat doktersbezoeken, maar ook onderzoeken in het ziekenhuis en operaties gedeeltelijk terugbetaald worden. Via de verplichte ziekteverzekering (mutualiteit of ziekenfonds) heeft u hoogstwaarschijnlijk al een mooie verzekering die u in heel wat gevallen dekt. Maar u kan ook nog extra verzekeringen afsluiten om de kosten die de verplichte ziekteverzekering niet dekt toch terugbetaald te krijgen, bijvoorbeeld een ziekenhuisopname met verblijf in een eenpersoonskamer.

Kiest u ervoor om elk item dat u bezit te verzekeren, zoals het scherm van uw smartphone, uw trouw- of verlovingsring, enzovoort, dan kost u dat meer. Maar u kan ook andere aspecten van het leven verzekeren, denk aan een , een of ..

Verplichte Verzekeringen - Verzekeringsmakeleaar Etterbeek

Wat Is De Beste Autoverzekering? - Onafhankelijk Verzekeringsmakeleaar BerlaarAutoverzekering Vergelijken - Save Insurance - Onafhankelijk Verzekeringsmakeleaar Brecht


Functionele cookies Functionele cookies zijn noodzakelijk voor de goede werking van onze site. Ze onthouden bijvoorbeeld uw taalvoorkeur en laten u toe om door de pagina’s van de site te navigeren en toegang te krijgen tot bepaalde beveiligde gebieden van de site. U kunt deze niet weigeren als u onze site wilt bezoeken.

In België zijn er maar die wettelijk verplicht zijn. Daarnaast zijn er een aantal andere verzekeringen die om kunnen gesteld worden (verzekering auto). Verzekeringen zijn een noodzakelijk kwaad waar echter niemand meer zonder kan. Ook al zijn sommige verzekeringen niet verplicht, toch zijn er een aantal zeker aangeraden. Welke verzekeringen heb ik nodig, welke niet, in welke levensfase dien ik bepaalde verzekeringen af te sluiten? We overlopen ze even volgens categorie.

Ba Motorrijtuigen: Verplichte Verzekering Voor Auto, Motor - Verzekeringsmakeleaar Etterbeek

De dekkingen en wettelijke contractuele bepalingen zijn bij wet vastgesteld en dus overal dezelfde. Dit wil niet zeggen dat de service en bijkomende voordelen overal dezelfde zijn. Verzekeraars spelen hierop in en geven voordelen als levenslang behoud bonus malus graad, gratis bijstand na ongeval, derde betaler systeem na ongeval,… Een goedkope premie is dus zeker niet altijd een betere koop.

2. Contractueel verplichte verzekeringen Brandverzekering Hoewel deze verzekering wettelijk niet verplicht is kan deze wel door een contract verplicht worden afgesloten. Dit kan bvb naar aanleiding van een huurcontract waarbij de eigenaar u verplicht een verzekering huuraansprakelijkheid af te sluiten. Deze verzekering komt tussen wanneer u aansprakelijk bent voor de schade aan het gebouw. auto verzekeren.

Welke Verzekeringen Beveiligen Uw Vastgoedinvestering? - Verzekeringsmakeleaar Etterbeek

Welk Type Autoverzekering Moet U Kiezen In 2022? - Onafhankelijk Verzekeringsmakeleaar WillebroekAutoverzekering Vergelijken: Zo Kies Je De Beste - Onafhankelijk Verzekeringsmakeleaar Niel


Aangeraden verzekeringen BA Familiale In tegenstelling tot de verzekering BA Auto, die voor elke bestuurder verplicht is, blijft BA familiale een facultatieve dekking. Een verzekering BA familiale is zeker onmisbaar als u kinderen of huisdieren heeft. Maar ook als u die niet heeft, is ze net zo belangrijk (auto verzekering). De BA familiale verzekering dekt alle extra contractuele schade die veroorzaakt wordt aan derden door door gezinsleden die onder hetzelfde dak wonen, huisdieren, kinderen op kot,… tussen de 60,00 en 125,00 Euro afhankelijk van leeftijd, gezinssituatie en te verzekerbare opties (paarden, tuinen en bossen, …) Iedereen die alleen gaat wonen, alleenstaanden en gezinnen, wereldwijde dekking Brandverzekering Wie zelf eigenaar is van een woning, verzekert die maar best met een .

500 afhankelijk van leeftijd, ontleend bedrag en duurtijd Iedereen die een woonlening heeft afgesloten en zijn nabestaanden wenst in te dekken Rechtsbijstandsverzekering Veel te vaak mondt ruzie over een schadegeval uit in een rechtszaak. Naast veel spanning en stress kost zo een procedure ook veel geld. Zeker als de tegenpartij weigert te betalen.

Navigation

Home